Selecteer een pagina
Mijn dochter haar vormsel. Een feest dat natuurlijk gepaard gaat met de ideale outfit. Iedereen wil er natuurlijk op haar/zijn best uitzien. Voor mij altijd een beetje een dubbel gevoel. Ik heb altijd 101 ideeën die mijn dochter de ideale outfit zouden kunnen bezorgen …. maar … ze heeft natuurlijk ook haar eigen ideeën. Tja en dan? Van jongs af aan heb ik altijd geprobeerd mijn kinderen zelf te laten kiezen wat ze wilde dragen, mijn klanten stimuleer ik om te kiezen wat zij zelf mooi vinden en wat bij hun stijl past.

Hoe jong of hoe oud je ook bent, het belangrijkste als het om kleding gaat is… je goed voelen, jezelf zijn!

Maar dan komt het… Vanaf januari zijn er de boekjes met allerlei outfits voor communiekleren, wat mij betreft is het feest zelf dan nog de ver van mijn bed show. Een maand of 3 kan bij een meisje van bijna twaalf een groot verschil maken qua maat, dus we wachten gewoon nog even af. Toch zorgen die boekjes waar je natuurlijk wel even doorbladert ervoor dat je begint te denken. Maar dan spreekt mijn dochter “Ik wil niet zulke typische communiekleren hoor mam!”, “Ik weet in ieder geval dat ik geen wit, donkerblauw, rood of een prinsessen jurk aan ga doen!” en meer van dat soort uitspraken. Heel herkenbaar natuurlijk, goed weten wat je niet wil. Alleen als je vraagt wat wil je dan wel, is het antwoord al niet veel duidelijker, “gewoon iets leuks” of “iets anders dan anders” en dat soort vage uitspraken. Oke, we hebben nog meer dan genoeg tijd dus schuiven we het nog even vooruit, denk er nog even over na, we zien wel.

Een maandje later kijken we The Voice Kids. En dan zien we iets leuks: een broekje, bloesje met ketting en stoere schoenen eronder. Ja leuk! Maar dan zegt broerlief, die zich er anders niet zo veel van aantrekt, “je wilde toch geen wit, die blouse is echt wit hoor!” Maar het is leuke inspiratie en we kunnen de kleuren wel aanpassen…. en dan zeg de andere broer “Dat kan niet, dat broekje is echt veel te kort, doe dat maar niet hoor.” Oke daar heeft hij een punt en ….. we schuiven het gewoon nog even een paar weken vooruit en dan zien we wel.

“Nu heb ik het gevonden mam!” Echt een toffe playsuite op een webshop, leuke print, wel rood, maar er zit ook wat roze en oranje tinten in. Maar door de drukke agenda is het inmiddels paasvakantie en ook die is al aardig volgepland. Nu komt het toch wel dichtbij maar die playsuite is er vast nog wel en we hebben nog wel even tijd. Alleen passend jasje erbij en geregeld! Maar dan blijkt dat het leuke kledingstuk te staan als een jute zak… probleempje … We zien een heel tof ander jurkje, probleem minder en op zoek naar de rest. Een blazer, niet te vinden en niet stoer genoeg en een cardigan maakt de outfit iets te casual.

Jurkje, jasje check!

Dan toch een glimmend off-white baseball-vestje, dé match met haar al gekochte palmboom-schoenen. Het voldoet aan ‘iets anders dan anders’ en ‘iets leuks’, aan ‘niet wit, donkerblauw en rood’ en ‘geen prinsessenjurk’. We hebben het gevonden!

Is dit niet wat iedereen zo vaak overkomt? Jong en oud? Daarom vind ik shoppen altijd een leuk avontuur. Je vindt vaak niet wat je op dat moment zoekt, maar als je weet welke stijl bij jou past kan het toch een verrassend goede uitkomst hebben, ongeacht je leeftijd! En dan hebben we het nog niet eens over de ander combi’s die je kunt maken met de schatten in je kleerkast.

 

Be You!