Selecteer een pagina

“ Het gevoel dat je goed genoeg bent komt van binnenuit … “

Zo klinkt het overal …

Maar het oog wil ook wat én … een oordeel over iemands uiterlijk is zo bedacht.

Je doet je best om te leven door je gevoel te volgen, te vertragen om bewuster te kunnen leven, keuzes te maken vanuit liefde voor jezelf.
“Als je dat onder de knie hebt, dan ben je echt gelukkig en in balans.”
De enige reactie die je daarop voelt is “Ja maar, HOE dan?” en “Waar ga ik dan beginnen?”

… je kunt dit visueel maken door je uitstraling te versterken, of klinkt dat ook cliché?

En dan zijn er telkens die monstertjes, die het gevoel van echt lekker in je vel zitten steeds ter discussie brengen. Je vertrouwen dat je echt je waarde mag delen op de proef stellen.

De ene dag lijkt dan ook alles precies te lopen als je wilt,
maar de volgende dag -waar je aan begint met hetzelfde enthousiasme-,
kan ineens omslaan in een chaos van onverwachte situaties en emoties,
waardoor je positieve energie naar beneden keldert.

Hoe moet je daar dan mee omgaan?
Hoe zorg je ervoor dat dat goede gevoel van binnenuit er mag zijn?

En al die Hoe-vragen helpen je ook echt niet verder en zeker niet als je ‘s morgen net je bed uit komt.

 

Toen ik 7 jaar geleden startte als stijlcoach merkte ik al gauw dat er meer gebeurde bij de vrouwen die ik coachte dan alleen hun bewustzijn over hun kleding.
Dat bepaalde kleuren en je eigen stijl veel meer zijn dan een imago of een kloppend plaatje dat je creëert.
Of de kennis die je krijgt om er goed uit te zien en te weten wat je wel of niet goed staat.

Eén van de meest gehoorde zinnen die ik als feedback kreeg was,
“Ik kwam hier voor advies over mijn kleding en ga naar buiten met een heel ander gevoel over mezelf. En dat gevoel kan ik ook nog eens boosten met de adviezen over kleuren en mijn persoonlijke stijl die ik heb gekregen.”

Het fijne wat er voor mij vooral gebeurde, kwam in de verbinding na de stijlcoaching. Ze gingen naar huis met het advies Be You! waarna ze dingen deden of gingen doen die ze daarvoor nooit gedurfd hadden.
Een mailtje met: “Weet je, ik sta morgen op een podium en voel me niet eens onzeker over mezelf, heb alleen een beetje gezonde spanning.”

Een smsje met: “Ik heb ontslag genomen en gesolliciteerd naar een andere baan, ik weet toch dat het me gaat lukken, ik voel gewoon dat ik ergens anders beter op mijn plaats ben en nu straal ik dat ook uit.”

Of een messengerbericht met: “Wat heerlijk dat ik elke ochtend wakker wordt en instant blij wordt van mijn kleerkast als ik hem open doe. Ik maak zulke mooie stappen in mijn bedrijf, gewoon omdat er altijd wel iets is wat mijn gevoel voor die dag zal ondersteunen. Heerlijk om weer zonder zorgen de deur uit te gaan en mijn waarde te delen.”

 

Heel lang heb ik gewoon verder gedaan zonder meer te communiceren dan stijlcoaching. Ik wist gewoon niet wat ik er meer van moest maken. De uitleg erover was zo ‘flou’, omdat het een ervaring is, een proces dat voor iedereen zo anders is en toch weer zo hetzelfde.
Dat vooral de invloed van kleuren impact had realiseerde ik me na een tijdje maar al te goed. Iets waar voor mij ook de grootste passie rond kleurenpsychologie is ontstaan. Dat gaf mij de tool waarmee ik al heel wat ondernemende vrouwen heb ondersteunt in het doortrekken van hun eigen stijl in hun leven en hun bedrijf, het ondernemen vanuit je eigen BusinessStijl. Gewoon, omdat het veel van je verlangens, maar ook je belemmeringen blootlegt en niet te vergeten je persoonlijkheid visueel maakt.

Ik ben elke keer super blij als ik een VIPdag Kleur en Stijl je Mindset doe met mijn klanten. Het blijft een ervaring die elke keer uniek is.
Mijn geluk ligt er echt in om iemand te zien stralen en met vertrouwen de deur uit te zien lopen aan het einde van zo’n dag. Misschien wel met rode wangetjes van de kennis en praktische tips, maar vol energie om er mee aan de slag te gaan. Én met al die andere ideeën die ze gaan uitvoeren die eigenlijk helemaal niks met kleding te maken hebben.

We zijn gewoon hele visuele wezens. En dat maakt telkens als je met een “Yes” de deur uitloopt, nadat je jezelf in de spiegel hebt zien staan en je denkt “lookin’ good”. Je dat ook uitstraalt en dat effect op anderen kunnen overbrengen. Eigenlijk simpel door te beginnen met het aantrekken van wat jou intentie van die dag ondersteunt.

Ineens weet je dan ook wat je helpt als het een keer een dagje een wat mindere kant op te gaan.
Je omgeven met de kleuren die je weer vrolijk maken of waardoor je weer warmte en liefde voelt.
Je gevoel volgen, lekker in je vel zitten en van de chaos met een grote glimlach de mogelijkheden weer tegemoet gaat.

Spreek dit je aan, wil je hier meer over weten of heb je een vraag die hiermee te maken heeft. “Let me know!” Dan hebben we het er samen over. Laat het me weten via een Bericht of een mail op info@2bu.be.

Be You!