Selecteer een pagina

… of vanuit je buikgevoel.

Dat klink zo logisch, toch?
Dat gun je toch iedereen?

Dagelijks komt je voor grote en/of kleine keuzes te staan, je zou jezelf dus na al die keren een expert in kiezen kunnen noemen.

Waarom is het dan toch elke keer zo moeilijk.
Waarom stel je keuzes uit waarvan je eigenlijk intuïtief weet dat ze je op het pad naar jou persoonlijke doel leiden.

Waardoor wijk je dan regelmatig van je pad af?
Waarom help je anderen daarbij en volg je niet altijd je eigen weg?

Het is even simpel als moeilijk.

Je voelt zoveel dingen die je gewoon weet.
Die onderdeel zijn van wie je bent.
Waardoor je heel dicht bij jezelf kunnen blijven in alles wat je doet.

En toch ….

… ervaar je vaak ook chaos en onrust op die momenten van kiezen, juist doordat je zoveel dingen weet en ziet, waar je probeert dan flexibel mee om te gaan.
Gevoelens die je bewust of onbewust waarneemt, mensen om je heen waar je rekening mee wilt houden, die je wilt beschermen en helpen.
Want je hebt geleert alle ballen in de lucht te houden en je keuzes te maken in afstemming met je omgeving.

Maar …

… eigenlijk snak je naar naar rust, me-time, focus, balans en flow in je leven.
Je even niet hoeven richten op alles wat er rond je heen gebeurt, maar gewoon op dat waar jij nood aan hebt.

Is rust dan niks doen?
Is tijd voor jezelf dan egoïstisch?
Is focus dan vastzitten in je planning?
Is flow dan dat alles vanzelf gaat?

NEE

Het is eigenlijk gewoon stil staan bij wat je eigenlijk zelf nodig hebt, waar je energie van krijgt, waardoor jij gewoon jezelf kunt zijn.
Luisteren naar jezelf en alles wat je al weet, je bewust zijn van waar je mee bezig bent, het jezelf gunnen letterlijk en figuurlijk in jezelf te investeren, te durven kiezen voor positiviteit en activiteiten die bij jou passen. Groeien door alles wat op je pad komt, een lach op je gezicht krijgen van het leven op zich en hoe hele kleine dingen dat al als gevolg kunnen hebben.
Jezelf zo laten zien als je bent en ’s avonds voor het slapen gaan tegen jezelf kunnen zeggen dat je voldoening hebt gehad van je dag.

Herken jij dit?
Helemaal?
Of gedeeltelijk?
Hoe ga je daar dan mee om?
Wat doe jij hieraan?

Ondernemen is voor velen van jullie het antwoord.

Alleen is ondernemen iets wat vaak nog meer keuzes met zich mee brengt. Je komt aan de ene kant dichter bij je zelf, je hebt meer vrijheid om keuzes te kunnen maken die bij jou passen. Die je leven meer in balans kunnen brengen. Maar het loopt niet altijd zoals je het bedenkt. Je komt altijd dingen tegen die je niet de vervulling geven en je aan het eind van de dag rustig in slaap sussen.

Dat merk ik ook dagelijks. En mijn laatste keuze om weer mijn eigen pad verder te zetten met 2BU na een fantastisch jaar met Krachtvrouwen, was weer één van die grote keuzes die op mijn pad kwam, die ik overigens ook niet eens alleen kon nemen.
Waarin ik tijdens de keuze vooral met jezelf in een discussie terecht kwam, waar ik iedereen een mening over had kunnen vragen, maar waar ik uiteindelijk zelf de enige was die de beslissing kon nemen. De beslissing die bij mij past. En van daaruit mijn eigen pad weer verder kon zetten.

En weetje op het moment zelf heb ik dat als heel heftig ervaren, maar achteraf valt het allemaal best mee. Voel ik me weer zeker van mijn nieuwe doelen om weer individuele coaching te gaan doen. Hoor ik aan de reacties van anderen dat ze achter de keuze staan en het zo knap vinden hoe Vivian en ik dit samen hebben gedaan. Zie ik opeens weer nieuwe mogelijkheden ontstaan die ik nog niet eens zelf had bedacht.
En zijn alle gesprekken die in mijn hoofd hebben plaatsgevonden ingeruild voor dat vervulde gevoel dat we ons hart volgde en die vlinders in mijn buik omdat we de juiste beslissing hebt genomen.

Spannend?

… Ik heb mijn buikgevoel gevolg om te starten met met Vivian, Succesvol Zichtbaar en Krachtvrouwen vorig jaar. Daarin heb ik veel geleerd en een enorme groei ervaren …

… ik heb mijn hart gevolgd om nu weer vol voor 2BU te gaan. Blij om daarin alle mogelijkheden en kansen te ervaren die dat weer met zich mee brengt.

Hoe ga jij om met die kleine of grote keuzes en om daarin dicht bij jezelf te blijven?

Be You!