Selecteer een pagina

Energieboost

Doordat ik de zomer gebruik om door te werken aan al mijn spannende nieuwigheden. Heb ik toch ook nagedacht over hoe ik dan mijn eigen batterijen zou opladen. En het eerste wat in mij opkwam was er gewoon een weekendje tussenuit mijn zussie ofzo. Dat doen we wel vaker een weekendje even de boel de boel laten.

Af en toe moet je je batterijen even opladen.

Aan onszelf denken een powerweekend noemen we dat. Allebei een eigen bedrijf, allebei moeder van drie en allebei vrouw van een ambitieuze, dus niet altijd aanwezige man. Dat vraagt af een toe een moment om gewoon met jezelf bezig te zijn. Daarin blijven we nog steeds die bezige ondernemer, vrouw en moeder, anders zou ik dat alles niet met zoveel plezier dag in dag uit zijn. Maar dan op een tempo waarin wij elkaar als zusjes al van jongs af aan elkaar aan vullen. Vroeger noemden we dat sistertalks, en kletsen we gewoon een nachtje door. Nu noemen we het een powerweekend, waarin we discussiëren over de meest uiteenlopende dingen, maar vooral genieten van wat we allemaal kunnen. We boosten het op een bepaalde manier, door naar elkaar te luisteren, elkaar te ondersteunen, mee te denken in elkaars proces, maar ook door allebei elkaar te helpen met onze beide passies. Waar ik het hoofdstuk eten en sporten, wel eens met een korreltje zout neem, staat Inge voor mij klaar. En daar waar mijn zusje vragen heeft over keuzes rond kleding, het gebruiken van kleuren, visualiseren en het ondersteunen van haar persoonlijk stijl en ideeën, geeft ik haar de hulp die ze nodig heeft.

Ervaringen uitdelen en elkaar helpen is voor ons een WinWin-situatie. Maar niet door een weekendje op een mooie lokatie uitslapen, nee.

Door over dingen na te denken, dingen te doen, te reflecteren en weer nieuwe kennis op te doen, waar anders makkelijk iets tussen komt.

Hoe klink dat voor jou? Heb jij zo iemand waar je ongedwongen alles mee deelt? Eerlijk zodat je er van leert en weer vol energie in je leven terug stapt. Met een fris hoofd alles op een rijtje en vooral praktische tips om de dingen waarin je niet zo sterk bent van een ander aangereikt te krijgen en daar zelf mee aan de slag te kunnen. Ik zie het al helemaal zitten. En dit jaar kun je mee als je wil. Gewoon omdat we dat iedereen gunnen.

En dit jaar kun je gewoon mee als je dat wil. (voor info zie https://www.facebook.com/powerupyourpresence/)

Be you!